У звільненої з російського полону Мар'яни Мамонової народилася донька

308814417_164850499473286_7935727649118573536_n

Військова медикиня Мар'яна Мамонова (Черепушко), яку 21 вересня звільнили з російського полону на останніх термінах вагітності, народила дитину.

Про це повідомили в Українському веретарському фонді, передає Gorsovet.

Сама Мар'яна дуже хвилювалася, щоб дитинка побачила світ в Україні. І її мрія збулася. Її донечка народилася вдома. Мріємо про перемогу і щоб усі наші захисники і захисниці повернулися із полону.", – прокоментували новину в Українському ветеранському фонді.

Дівчинка народилася вранці 25 вересня у Луцькому перинатальному центрі. Вона, як і молода матуся, почуваються добре.

Мамонова – капітанка медичної служби 501-го окремого батальйону морської піхоти, служить у ЗСУ понад три роки і за час ООС допомогла багатьом пораненим, повідомляв Український ветеранський фонд.

Вона родом із Рівненської області, у 2021 році вийшла заміж. Про вагітність дізналася вже у заблокованому Маріуполі. 4 квітня потрапила в російський полон під час виходу українських підрозділів із заводу імені Ілліча ("Азовмаш"). Протягом усього перебування у полоні вона не мала зв'язку з рідними.

Спочатку Мамонова була у колонії в Оленівці. Але в останній місяць її перевели на збереження до лікарні в окупованому Донецьку, розповіла вона сама після визволення блогеру Володимиру Золкіну. Медикиня зазначила, що у лікарні її не ображали, лікарі до неї ставилися добре, "суто як до вагітної жінки".

Разом з іншими військовими через найбільший обмін полоненими з початку повномасштабної війни 21 вересня Мар'яна Мамонова повернулася в Україну.

Раніше ми повідомляли, Десантники з Дніпропетровщини двома влучними пострілами завдали шкоди ворогу майже на $100 мільйонів.

Загиблий під Харковом боець з Нікополя Сергій Сова, фото руки якого облетіло світ, став Героєм України.