Ukraine GTA: як життя Дніпра відображається в ігровому просторі

maxresdefault - 2024-04-04T190221.241

Віртуальний Дніпро: “Ukraine GTA” переносить гравців у світ онлайн-пригод в рідному місті. Українська версія культової гри, вражає своєю реалістичністю та можливістю гравців перенестися в віртуальний світ, що нагадує реальність міста Дніпра.

Розробники зазначають, що “Ukraine GTA” хоч і подібна до оригіналу, та адаптована до українських реалій. Усі транспортні засоби моделюються за українськими прототипами й мають відповідні номери. Також у грі наявні відомі українські магазини, такі як АТБ, Сільпо, Епіцентр.

Українська версія культової гри – Ukraine GTA, розроблена на платформі MTA. Вона переносить гравців до віртуального Дніпра. Гравці, які вже прогулялися вулицями цифрового міста, поділилися своїми враженнями.

Дніпрянин – Артем, зауважив, що йому особливо приємно грати, споглядаючи рідні місця.

“Найбільше мені сподобався вокзал, адже я на ньому опинився і він мене здивував. Я трохи розгубився і подумав, що я у реальному житті, тому що він зроблений дуже круто. Немає такого, що мені не сподобалося. Я б додав більше деталей про лівий берег – бо це мій рідненький берег, але хотілося б бачити свій рідний дім. А так все круто”, – розповів геймер Артем Буряк.
Гра, випущена навесні 2022-го, швидко здобула популярність. Спочатку доступні були лише мапи Києва, але згодом додали інші регіони, включно з Дніпром. Принцип гри дуже схожий на закордонне першоджерело, однак гравець може відіграти будь-яку роль, починаючи від патрульного поліцейського і закінчуючи військовим або представником місцевої мерії.

“Розробники зробили дуже багато об’єктів, маленьких і великих, у гру. Там я побачив хлопчика. Я не знаю, чи є таке на правому березі, але на нашому лівому є хлопчик, який показує, що тут є перехід дороги. Я дуже здивувався і подумав: “О, ріднесенький Дніпро!”, – зазначив Артем.
Руслан Ширінов – засновник спільноти “UrbanDnipro”, розповів про важливість цієї гри для туристичної складової міста: вона допомагає привернути увагу до архітектури та культурних пам’яток Дніпра. Також Ukraine GTA відкриває нові можливості для віртуальної подорожі і вивчення українських міст в зручний та захоплюючий спосіб.

“Популяризація Дніпра за допомогою гри дійсно важливо, адже наше місто не просто постіндустріальне – тут дійсно є на що подивитися. Дніпро має свої власні елементи ідентичності, які знайшли відображення в грі. Найвпізнаваніші локації – вокзал, башти, “Мост-сіті”, міст через Дніпро”, – сказав засновник спільноти “UrbanDnipro” Руслан Ширінов.

“Створення такого проєкту і такої мапи – це чудова ідея, адже це сприяє розвитку туризму. Вчора я грав у цю гру і зустрів одного з адміністраторів. Я запитав, з якого він міста, але він не відповів. Він лише сказав, що йому дуже подобається архітектура Дніпра. Я запропонував йому приїхати до міста, щоб я показав йому все цікаве”, – розповів геймер Артем Буряк.

Ukraine GTA має повну українську локалізацію та надає можливість спілкування між гравцями через голосовий та текстовий чат.

Джерело: "ДніпроТВ"