«УКРАЇНА. DNIPRO. 30»: понад 800 світлин Дніпра за роки незалежності показали на великому екрані на площі Героїв Майдану

аеш1

Частина історії Дніпра у світлинах. На площі Героїв Майдану на великому екрані 23 серпня показали більш ніж вісімсот фото, зроблених містянами за 30 років незалежності. Хтось надсилав родинні портрети, дехто – краєвиди Дніпра. Такий проєкт реалізували вперше. Поділитися спогадами охочі могли просто – завантажити фото на сайт https://ukraine30.dp.ua/

«Наша історія різнобарвна. Ми вирішили: а чому б не відтворити історію нашого міста за згадками дніпрян. Була лишень одна умова – надсилати світлини з Дня Незалежності (1991 року) й до сьогодні. Нам відправили понад тисячу світлин. Люди фіксували події, себе й загалом місто. Ми провели відбір, об’єднали їх у єдину відеоінсталяцію і, як підсумок, презентуємо сьогодні на центральній площі Дніпра», – розповів начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов. 

аеш


Подивитися відеоінсталяційне шоу «УКРАЇНА. DNIPRO. 30» в перші хвилини прийшли більше ніж сотня дніпрян. Оксана завітала з чоловіком та сином. Фото не надсилала, але поділилася:

аеш2

Вважаю, що треба частіше проводити такі презентації, бо це – наша історія і ми її творимо».

Святково одяглася на вечір містянка Марина Кириленко – у кольорах прапора України: «Я знала, що тут буде концерт, заздалегідь підготувалася. Дуже радію, що у нас проводяться подібні шоу, бо це історія очима людей. 


Ось таких серйозних інсталяцій нам не вистачало. Мені здається, що цікаво всім: й молоді, й більш старшому поколінню. Тут є фільм, присвячений нашій незалежності, яку ми виборюємо до сьогодні, а також фото, що надсилали наші дніпряни, – зауважила мешканка Оксана Врублевська. 

аеш4

Між презентацією на площі розважали дніпрян й творчі колективи. Подивитися відеоінсталяцію «УКРАЇНА. DNIPRO. 30» також можна буде й 24 серпня.