Українці можуть отримати 6,5 тисяч гривень у рамках програми «єПідтримка»

гривны деньги

Відтепер українці в областях, де ведуться найактивніші бойові дії, у рамках програми «єПідтримка» зможуть отримати від держави 6 500 гривень. 

Про це повідомляє Горсовет з посиланням на головне управління ДПС у Дніпропетровській області.

Перелік адміністративно-територіальних одиниць, на території яких платникам єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які перебувають на обліку на відповідній території, може надаватися допомога в рамках Програми «єПідтримка», затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України.

Адміністративно-територіальні одиниці, де відповідно до розпорядження надаватиметься така допомога, – це Волинська, Донецька, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська і Чернігівська області та м. Київ.

Розмір державної допомоги у рамках Програми «єПідтримка» та порядок її надання під час воєнного стану в Україні визначений постановою КМУ від 4 березня 2022 року № 199 «Питання надання у 2022 році застрахованим особам одноразової матеріальної допомоги у зв’язку із втратою частини заробітної плати (доходу), робота (економічна діяльність) яких тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні».

Постановою № 199 внесені зміни до постанови КМУ від 09 грудня 2021 року № 1272 «Деякі питання надання допомоги в рамках Програми «єПідтримка» (із змінами).

Аби отримати таку допомогу, слід подати запит на допомогу у Дії. ФОПи та наймані працівники повинні для цього оформити картку для виплат за програмою єПідтримка. Наразі послугу надають банки Monobank, Альфа-банк, ПриватБанк, А-Банк, Ощадбанк, Укргазбанк, Raiffeisen BANK, Восток банк, IdeaBank, izibank, ПУМБ.

Раніше ми повідомляли, У Комишувахі окупант градами обстріляв будинки людей (ФОТО).

А також У кого з дніпрян можуть відібрати автомобіль: поліція попереджає.