Українці можуть платити за світло менше: як заощадити

svitlo-taryf

З червня 2023 року в Україні суттєво зросла вартість електроенергії. Ціна за світло тепер становить 2,64 грн/кВт-год. Важливо відзначити, що новий тариф не залежить від обсягів споживання, як це було раніше. Про це повідомляє сайт «На пенсії» пише «Наше Місто».

Влітку платіжки в середньому збільшилися на 250 гривень, у зимовий час суми будуть набагато більшими, особливо для тих, хто опалює оселю за допомогою електроенергії.

Але в компанії Yasno підказали українцям, як зменшити платежі та при цьому не скорочувати споживання електроенергії. Йдеться про встановлення двозонних лічильників.

«Ключова відмінність двозонного лічильника від звичайного, це те, що двозонний лічильник враховує не лише спожиту електроенергію, а й час її споживання. Він окремо фіксує обсяг електроенергії, спожитої вдень з 7:00 до 23:00 та вночі з 23:00 до 07:00, тобто має дві зони. Зони лічильника – це проміжки часу, коли лічильник автоматично фіксує спожиту електроенергію. Завдяки цьому, власники двозонних лічильників можуть користуватися «нічним» тарифом та оплачувати електроенергію спожиту з 23:00 до 07:00, за ціною вдвічі нижчою – не 2,64 грн, а 1,32 грн», – зазначили у компанії.

За місяць економія може становити досить істотну суму – понад 300 гривень. Для встановлення двозонного лічильника потрібно звернутися із заявою до обслуговуючої компанії.