Українцям дозволили отримувати посвідчення водія лише в електронному вигляді. Подробиці

водитель права

З 14 грудня українці зможуть отримувати посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу тільки в електронному вигляді та не оформлювати ці документи у вигляді пластикових карток, повідомляє Gorsovet.

Постанову, яка передбачає таки можливості, уряд ухвалив цього тижня. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий.

З моменту набрання чинності постановою (14 грудня 2022 року) шляхом застосування засобів Електронного кабінету водія, або через портал Дія - громадянин, не відвідуючи сервісного центру, зможе замовити й отримати свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу онлайн. Причому громадянин, отримуючи послугу онлайн, сплачує лише за адміністративну послугу, тобто без урахування вартості бланкової продукції. Водночас традиційна процедура реєстрації/перереєстрації зберігається, а отже, у громадянина є вибір, як зручніше здійснити правові дії, - написав у соцмережі заступник міністра внутрішніх спра.

За його словами, традиційна процедура реєстрації/перереєстрації зберігається, тому українці зможуть за бажання оформляти документи і у вигляді пластикових карток.

ghfdf1ghfdf

Нагадаємо, дніпрян запрошують долучитися до висадки дерев у парку Придніпровський.