Україні потрібна універсальна система для захисту інформпростору, – Наталія Бабаченко

ната

Депутатка Дніпропетровської облради від ПП «Пропозиція» Наталія Бабаченко вважає, що Україна в інформаційній війні повинна не лише оборонятись, а й атакувати.

Інформаційна гігієна – це перевірка інформації на достовірність, адекватна реакція на різні новини та дотримання простих правил цифрової безпеки. Українцям наразі цього не вистачає. Багато говорять про критичне мислення та медіаграмотність, запускають десятки проектів. Але щоб навчити українців усвідомлено сприймати інформацію, потрібен час, вважає пропозиціонерка.

Нещодавно у Києві презентували Центр протидії дезінформації, який буде займатись протидією пропаганді, деструктивній дезінформації, а також перешкодою маніпуляціям громадською думкою. Робота Центру протидії дезінформації направлена на боротьбу з пропагандою з боку Росії.

 Пропаганда РФ після подій на Донбасі та в окупованому Криму стала величезною. Небезпечні інформаційні атаки і зсередини країни. На просторах інтернету та медіа ніхто не стежить за поширенням фейків.

Жертвами дезінформації можуть стати мільйони людей. Але тут жодна стіна з Росією не спрацює. Україні потрібна універсальна система, яка зможе захистити наш інформаційний простір. Вона має бути спрямована як на оборону, так і на атаку. Це наша пропозиція, – сказала Наталія Бабаченко.