Український розвідник розповів, чому осінь буде вирішальним періодом у війні

скибицкий

Осінь стане вирішальним періодом війни в Україні, вважає представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скибіцький, повідомдяє Gorsovet з посиланням на РБК-Україна.

Якщо говорити про природні та кліматичні умови - це вересень-жовтень. Далі піде негода, листопад, зима, але бойові дії продовжаться. Вони можуть бути не такими активними, однак у нас є досвід застосування збройних сил РФ проти нашої Сумської та Чернігівської областей минулої зими. Незважаючи на те, що вони звідти втекли, біля наших кордонів на території росії базується приблизно 4 батальйонні тактичні групи, вони по-перше здійснюють обстріл нашої території, по-друге, тримають у напрузі і відволікають на себе сили та засоби.

Тому за будь-якого розкладу зимовий період також буде складним, бо йтимуть бойові дії, що турбують, для того, щоб тримати в напрузі Збройні сили України. Друге – це фактор енергетичних ресурсів, який однозначно використовуватиме Росія, щоб дестабілізувати нашу внутрішню ситуацію. А на цьому фоні вони готуватимуться до весни, відновлення потужних бойових дій", - сказав Скибицький.

За його словами, українська сторона сподівається зірвати плани ворога певними заходами.

Але ми сподіваємося, що ті заходи, які ми плануємо, матимуть успіх. І ми зірвемо ті плани, які є у російської федерації і щодо подальшої окупації, і щодо Донецького регіону. Незважаючи на те, що нам недостатньо тих ресурсів, які ми маємо, нам надходить допомога, ми плануємо бойові дії. Ми вражаємо їхні пункти керування, склади боєприпасів, живу силу, - каже Скибицький.

Також він зазначає низький моральний стан ворожих військ та лише 30-відсоткову укомплектованість.

І сам моральний стан російських військ змінюється - це зовсім інше, ніж те, що було на початку березня, коли вони маршем йшли на нашу територію. Ми на сьогодні бачимо, що укомплектованість деяких підрозділів Російської Федерації, які брали участь у бойових діях із самого початку, з лютого зараз становить 30%. Це нижче за будь-які необхідні показники.

Їх треба поповнювати, а ми бачимо за статистичними даними, що ті плани, які побудувала для себе москва щодо набору на контрактну службу, добровільного набору, не виконуються більш ніж на 50%. І якраз із загальної мобілізації: можливо, настане такий момент, коли для того, щоб досягти успіху з метою росії - це повна окупація України - їм необхідно буде оголошувати повну мобілізацію, - додає розвідник.

Нагадаємо, напередодні Дня авіаціі українські військові льотчики знищили кілька важливих ворожих об'єктів.