Українського військового засудили на 15 років за зраду та перехід на бік рф

photo_2022-04-28_15-09-18

Ще одного ексвійськовослужбовця ЗСУ-зрадника, який повернувся в Україну з армією рф засуджено до максимального покарання - 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Горсовет з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

За публічного обвинувачення Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері судом визнано винним у державній зраді та дезертирстві ще одного колишнього військовослужбовця ЗСУ, якого взяли в полон у складі збройних сил рф. Судом йому призначено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком на 15 років. 

Встановлено, що уродженець Дніпропетровщини, перебуваючи на військовій службі у АР Крим в 2014 році зрадив присязі на вірність народу України, відмовившись виконати наказ про передислокацію військової частини із півострова та вступив на службу до збройних сил РФ.

Через вісім років – 25 лютого 2022 року військовий ЗСУ разом зі ще двома зрадниками держави повернувся  на територію України у складі окупаційних військ, які ввійшли в м. Нова Каховка Херсонської області.

 Їх було взято в полон у складі артдивізіону 126-ї окремої гвардійської бригади берегової оборони РФ, що зазнав поразки від українських десантників у Миколаївській області. 

Судовий розгляд щодо третього колишнього військовослужбовця ЗСУ ще не призначено.

Раніше ми повідомляли, Звірства у Бучі: прокуратура встановила імена 10 окупантів, які катували людей (Фото).