Укриття від вибухової хвилі в школах Дніпра: в якому стані вони зараз і хто може знайти там притулок

0dcf6bda-ac56-41df-aafc-6ec87a57e6ad

У Дніпрі триває будівництво базових укриттів, в яких можна буде сховатися від вибухової хвилі. Частина з них припадає на загальноосвітні районні школи.  Про їхній стан, кількість та облаштування, Gorsovet розповість далі.

Наразі у Дніпрі відремонтовано укриття у 77 школах. Загалом їх буде 116, повідомляє представник департаменту гуманітарної політики Юлія Дуогіте.

Ми робимо їх там, де це дозволяють технічні характеристики підвалів. Починаючи взагалі від існування такого приміщення до достатньої кількості вільного простору і можливостей вентиляції та комунікацій. В 13 школах вже отримані акти обстеження найпростішого укриття, в інших триває процедура отримання такого акту, - каже представник департаменту гуманітарної політики Юлія Дуогіте

Відомо, що наразі на вході до кожного з укриттів встановлюється спеціальна інформаційна табличка про споруджений сховок. Також там буде вказана інформація з контактними телефонами.  

Усередині укриттів облаштовують місця для сидіння, а також вбиральні, WI-FI та системи аварійного освітлення. Є і комплекти медикаментів для надання екстреної допомоги, вогнегасники та шанцеві інструменти — лопати, ломи, сокири. До холодів придбаємо тепловентилятори, - додала Юлія Дуогіте

Раніше  Мер Дніпра Борис Філатов наголошував про те, що необхідність будувати такі укриття залишається важливою - в умовах постійних терористичних обстрілів з боку рф.

Відзначимо, що у департаменті політики повідомили про те, що на відміну від шкіл, спеціально обладнаних укриттів у дитячих садках міста - наразі немає.

Раніше ми повідомляли, що у Дніпрі насосні станції готові до критичних ситуацій