Укрзалізниця змінила правила покупки квитків на деякі потяги

укрзалізниця

Під час воєнних дій поїзди стали одним із найпопулярніших засобів пересування. Зважаючи на те, що аеропорти припиняють свою роботу, а автобусами далеко не всі можуть зручно користуватися, особливо на великі відстані, багато українців щоденно вибирають поїзди для подорожей. Значна частина наших громадян відправляється за кордон саме залізничним транспортом. Відтепер подорожувати Укрзалізницею стає ще зручніше, адже компанія запускає додаток, який допоможе у купівлі та моніторингу квитків, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу компанії.

Укрзалізниця запровадила корисну опцію для всіх, хто часто подорожує поїздом або планує це зробити. Тепер можна завантажити додаток, в якому є функція моніторингу доступних квитків у потрібному напрямку, а також можливість їх автоматичного придбання.

Спочатку користувачі повинні завантажити спеціальний додаток та зареєструватися в ньому за допомогою сервісу Дія.Підпис. Потім вони вказують напрямок, у якому потрібні квитки, та активують функцію моніторингу. Як тільки з’являються вільні квитки, користувач отримує про це сповіщення. Це дуже зручно, оскільки не завжди легко зловити вільний квиток, особливо якщо йдеться про дати наперед.

Крім того, в додатку можна налаштувати функцію автоматичного придбання квитків, і тоді, як тільки з’явиться вільний квиток, система автоматично його забронює. Можна моніторити як окремі поїзди, так і певні напрямки.

«У разі моніторингу конкретного поїзда можна включити функцію автоматичної купівлі квитків. Для цього потрібно внести дані пасажирів і сплатити замовлення: при активації функції відразу відбуватиметься зняття коштів, а у разі, якщо моніторинг буде скасовано або потрібні квитки не знайдуться, кошти повернуться на картку автоматично», – йдеться у повідомленні прес-служби Укрзалізниці.
Проте є деякі виключення. Наприклад, функція автоматичного придбання буде недоступною для поїзда, який курсує маршрутом Київ — Відень, а також для всіх поїздів, які прямують до Польщі, за винятком Інтерсіті+.

«Однак ви можете отримати повідомлення про відкриття продажу квитків на ці напрямки», – зазначили в Укрзалізниці.

За матеріалами Наше Місто.