Умови, за яких почнуть відключати електропостачання в житлових будинках: інформація від Укренерго

свет1

Через атаки окупантів на об’єкти критичної інфраструктури в Україні повідомили про можливі застосування відключень. Проте наразі вони не були запроваджені у звичайних споживачів. За яких умов світло почнуть вимикати в житлових будинках, – розповість «Наше Місто» з посиланням на Политику Страны.

На брифінгу голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький пояснив, що якщо дефіцит енергії в системі збільшиться і стане постійним протягом доби, то в такій ситуації буде застосовуватися графік погодинних відключень, який вже відомий нам. Іншими словами, якщо дефіцит енергії поглибиться, це може призвести до того, що графіки обмежень для промисловості не буде достатньо, і тоді доведеться вводити розклади для всіх споживачів.

За його словами, зараз обмеження стосуються тільки промпідприємств – відключення світла проводяться навіть причому навіть вночі. Але й тут можуть бути винятки.

За словами Кудрицького, якщо підприємства, які потрапляють під обмеження через нестачу потужності в енергосистемі, будуть імпортувати електроенергію для власного використання хоча б на 30%, то нинішні правила гарантують їм неперервне постачання.

Також він повідомив, що ситуація з електрикою однакова в усіх регіонах, крім Харківської області та Криворізького району. Але в Харківській області проблема буде усунена протягом найближчої доби.

За матеріалами Наше Місто.