Уряд спростив отримання відстрочки від мобілізації

военные нейтр

Уряд України вніс зміни до порядку надання відстрочки від мобілізації для громадян, які здійснюють догляд за хворими родичами. Нові правила передбачають перегляд критеріїв та умов отримання відстрочки, що ускладнить або спростить цей процес для окремих категорій осіб. Про це повідомляє пресслужба КМУ з посиланням на постанову від 16 серпня 2024 р. № 930, пише «Наше місто».

Згідно з новими правилами, військовозобов’язані, які доглядають за хворими батьком або матір’ю свого подружжя, зобов’язані підтвердити у своїй заяві, що інші працездатні члени сім’ї не можуть забезпечити такий догляд. Однак, якщо мова йде про догляд за власною дружиною (чоловіком), дитиною або своїми батьками, така інформація не є обов’язковою для зазначення.

Для догляду за родичами третього ступеня споріднення з інвалідністю І або II групи також потрібно зазначати інформацію про відсутність членів сім’ї першого і другого ступеня. ТЦК під час ухвалення рішення про відстрочку перевіряє облік, родинні зв’язки та реєстрацію осіб.

За матеріалами Наше Місто.