Уряд затвердив порядок поводження з відходами від руйнувань будівель унаслідок бойових дій

никополь

Кабінет Міністрів України затвердив порядок поводження з відходами, які утворилися у зв'язку з пошкодженням (руйнуванням) будівель та споруд унаслідок бойових дій чи проведенням робіт із ліквідації їхніх наслідків.

Про це йдеться на сайті Міністерства розвитку громад та територій України, передає Gorsovet.

Українці завжди дбайливо, по-господарськи ставляться до своєї оселі, своєї власності, до рідного краю. І це помітно особливо зараз, коли люди у поранених громадах розчищають завали після російських бомбардувань. І громадяни, і бізнес, і місцева влада потребують правил поводження з відходами від руйнувань. Прийнятий порядок, у якому прописано алгоритм прийняття рішень органами місцевого самоврядування з поводження з відходами від руйнувань будівель та споруд, допоможе громадам якісно та швидко відновлювати свої території», – йдеться в повідомленні.

Також проєкт постанови пропонує визначити поняття «відходи від руйнувань», класифікацію таких відходів, основні операції поводження з відходами від руйнувань та черговість їх проведення, а також основні положення щодо організації місць тимчасового зберігання відходів від руйнувань.

Крім того, він передбачає встановлення переліку компонентів відходів від руйнувань та можливі шляхи їх повторного використання у будівництві, промисловості будівельних матеріалів (виробництві будівельних виробів (продукції).

Раніше ми повідомляли, Маска, я тебе знаю: обов'язковий режим носіння повертається в окремих містах Дніпропетровщини.

Війна закінчиться через 3,5 місяці після звільнення Луганська або Донецька - Подоляк