В це складно повірити, але це відбувається - Грішин про легалізацію зброї

71291792-E4FD-4319-B2D7-211D1242B07B

Члени Комітету під час засідання 20 січня, яке відбулося у режимі відеоконференції, розглянули проект Закону про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї №4335 та альтернативний законопроект про цивільну зброю та боєприпаси №4335-1.

Так, на своїй Facebook-сторінці з цього приводу своїми думками поділився відомий журналіст Сергій Грішин

«В це складно повірити, але це відбувається. 

«Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендує парламенту прийняти за основу законопроєкт №4335 про легалізацію цивільної вогнепальної зброї та боєприпасів до неї.

«Законопроєкт регулює питання зберігання зброї, отримання прав на його володіння і вводить категорії цивільної  вогнепальної зброї».

Також він додав, що в Україні загалом нема законодавства про обіг зброї, хоча сотні тисяч людей володіють зброєю. 

«Для тих хто не в курсі. В Україні в принципі нема законодавства про обіг зброї. Все регулюється наказом МВС #622. Тобто, не регулюється, всі спірні питання на розгляд слідчого. А ви чудово розумієте що це означає на практиці»,- сказано в повідомленні.

Грішин відмітив, що законопроектом передбачено створення єдиної бази власників зброї, якої досі не було. Незважаючи на те, що сотні тисяч людей володіють гладкостволами. 

«Законопроектом передбачено створення посвідчень власників зброї, по типу як водійських, з категоріями. І техпаспортів на зброю, типу як на авто. 

Створення єдиної бази власників зброї, якої досі немає. При тому, що сотні тисяч людей володіють гладкостволами. І в це взагалі неможливо повірити, але. Також передбачається, що можна буде володіти короткостволою нарізною зброєю. Тобто, пістолетами. 

Ясно, що це перше читання, що це не скоро стане законом. І думаю буде протидія з боку МВС, їм цей закон не потрібен. Але хоча пришли до цього питання і це дуже добре».