В Дніпрі чиновнику завадили отримати 240 тисяч хабара від власника бази відпочинку

взят

У Дніпрі під час отримання хабара у 240 тисяч гривень затриманий посадовець Державного науково-дослідного інституту. В обмін на отримані гроші він обіцяв приватному підприємцю вирішити питання щодо складання позитивного акту перевірки стосовно додержання норм пожежної безпеки на базі відпочинку, повідомляє Gorsovet.

ят2взят1

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області та слідчі обласної поліції затримали підозрюваного 11 серпня.

За даними слідства, 240 000 гривень "винагороди" вимагали фігуранти від представника приватного підприємства. За вказану суму експерт дослідного інституту обіцяв вирішити питання у ДСНС щодо складання позитивного акту перевірки стосовно додержання норм пожежної безпеки на базі відпочинку. Після позитивного вирішення питання частину коштів неправомірної вигоди головний державний експерт повинен був передати головному інспектору районного сектору служби з надзвичайних ситуацій, - йдеться у повідомленні Гацполіції Дніпропетровської області.

На підставі отриманих доказів одному з фігурантів повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

 

Нагадаємо, у Марганці пенсіонер розлютився під час конфлікту та вистрилів у 8-річну дівчинку.