У Дніпрі переселенці з Донбасу протестували проти псевдореферендумів на окупованих територіях

мит1

У понеділок, 26 вересня, у Дніпрі переселенці з Донбасу вийшли на митинг проти так званого референдуму на окупованих територіях. Про це повідомляє Gorsovet.

Люди, які вимушено через війну покинули свої домівки у Донецькій області, вважають псевдореферендум незаконним та закликають мешканців тимчасово окупованих територій Донбасу не брати в ньому участі.

Усі учасники акції протесту в один голос зазначають, що кожен тимчасово окупований населений пункт був, є і буде Україною.

Псевдореферендум - це незаконне дійство російської федерації, яка вторглася на територію нашої країни та насильно хоче приєднати наші території до себе. Мабудь народ нащ їм не потрібний, а потрібна "сіра" зона, - вважає переселенка з Луганщини Людмила Заморена.

Також мітингувальники додають, що наші воїни з ЗСУ щодня захищають свободу України та борються за її незалежність, тому ті, хто вирішить взяти участь у псевдореферендумах, автоматично можуть вважатися посібниками окупаційної влади, тобто колаборантами.

Я не підтримую псевдореферендуми, вони незаконні і не сприяють урегулюванню конфлікту, а навпаки його посилюють. А додому я хочу приїхати до Сєвєродонецька у складі України, - каже переселенець із Сєвєродонецька Ігор Ботвина.

митмит2мит3

Нагадаємо, окупанти готують масовані кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури України та її союзників.