В Дніпрі влаштовують технічні рейси електротранспорту. Яка кількість трамваїв та тролейбусів вийде на маршрути

технічні рейси

25 грудня 2022 року КП "Дніпровський електротранспорт" здійснює випуск технічних рейсів електротранспорту Про це пише Gorsovet з посиланням на департамент транспорту міськради

Для чого потрібні  технічні рейси електротранспорту? 

Якщо електротранспорт не працює, виникає декілька моментів. По-перше, якщо є перепад температури та підвищується вологість повітря, то відбувається намерзання контактного дроту, його вага збільшується та виникає ризик обриву. Найпростіший спосіб боротьби з цим явищем – прогрівати контактний дріт. Також якщо рейками не рухається рухомий склад, то вони вкриваються корозією – починають іржавіти,- пояснює директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Ігор Маковцев.

Тому технічні рейси це дуже скорочений випуск рухомого складу для того, щоб підтримувати  критичну інфраструктуру в робочому стані.

Коли ДТЕК дозволить у повному обсязі запуститися, ми зможемо це зробити, а не вигадувати, як лагодити цю інфраструктуру, яка сама собою виходить із ладу, якщо не працює, додав Ігор Маковцев

Таким чином технічні рейси здійснять на  тролейбусних маршрутах № 1, 2, 5, 6, 7, 12, 16, 20 . На трамвайних маршрутах  № 1, 5, 9, 11, 12, 15, 17. 

тролейбус ніч

Дніпровський електротранспорт виходитиме у технічні рейси  з 6:00 до 10:00 та з 17:00 до 21:00.

Енергетична ситуація по місту залишається складною, присутні аварійні відключення підстанцій, через що ситуація з рухом технічних рейсів протягом дня може змінюватись.

 

Раніше ми розповідали про додатковий евакуаційний потяг