В Дніпрі влаштовують технічні рейси електротранспорту. Яка кількість трамваїв та тролейбусів вийде на маршрути

25 грудня 2022 року КП "Дніпровський електротранспорт" здійснює випуск технічних рейсів електротранспорту Про це пише Gorsovet з посиланням на департамент транспорту міськради

Для чого потрібні  технічні рейси електротранспорту? 

Якщо електротранспорт не працює, виникає декілька моментів. По-перше, якщо є перепад температури та підвищується вологість повітря, то відбувається намерзання контактного дроту, його вага збільшується та виникає ризик обриву. Найпростіший спосіб боротьби з цим явищем – прогрівати контактний дріт. Також якщо рейками не рухається рухомий склад, то вони вкриваються корозією – починають іржавіти,- пояснює директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Ігор Маковцев.

Тому технічні рейси це дуже скорочений випуск рухомого складу для того, щоб підтримувати  критичну інфраструктуру в робочому стані.

Коли ДТЕК дозволить у повному обсязі запуститися, ми зможемо це зробити, а не вигадувати, як лагодити цю інфраструктуру, яка сама собою виходить із ладу, якщо не працює, додав Ігор Маковцев

Таким чином технічні рейси здійснять на  тролейбусних маршрутах № 1, 2, 5, 6, 7, 12, 16, 20 . На трамвайних маршрутах  № 1, 5, 9, 11, 12, 15, 17. 

Дніпровський електротранспорт виходитиме у технічні рейси  з 6:00 до 10:00 та з 17:00 до 21:00.

Енергетична ситуація по місту залишається складною, присутні аварійні відключення підстанцій, через що ситуація з рухом технічних рейсів протягом дня може змінюватись.

 

Раніше ми розповідали про додатковий евакуаційний потяг