В історичному музеї Дніпра покажуть стародавню мумію

zahadkova_mumiia_z_davnoho_iehyptu_u_dnipri

У Дніпрі вперше більш як за сторічну історію музею імені Яворницького широкому загалу представляють давньоєгипетську мумію. Її вік – близько п’яти тисяч років, тобто вона є ровесницею найдавніших пірамід. Спеціально для журналістів «Нашого Міста» співробітники музею показали сучасницю зародження цивілізації до офіційного її представлення широкому загалу.

У Давньому Єгипті, де був посушливий клімат, мумії утворювалися природним шляхом у пустелях. Згодом виникла традиція створення мумії шляхом бальзамування трупів. Метою муміфікації зазвичай є прагнення до вічного життя або принаймні до подальшої фізичної присутності померлих.

Мумія, що представлена у Дніпрі, є загадковою. Це один із перших експонатів, що потрапив до закладу культури. Десятиліттями він зберігався у фондах, його не представляли широкому загалу. Історія життя давньоєгипетської жінки невідома. Лише вдалося встановити приблизний вік мумії – п’ять тисяч років. Саме тоді зароджувалися перші цивілізації Стародавнього Світу.

Широкий загал може на особисті очі побачити загадкову давньоєгипетську мумію з 20 квітня. Її будуть експонувати протягом кількох місяців. Докладніше – у нашому відео.

 

За матеріалами Наше Місто.