В Одесі люди йдуть купатися на пляжі, незважаючи на міни

287737748_10223718591293921_5711224802722253694_n

В Одесі, незважаючи на заборону військової адміністрації, місцеві жителі ходять купатися на пляжі, про це пише Горсовет з посиланням на пост Зої Казанжі, громадської діячки, екс-заступниці губернатора Одеської області.

Розмова біля будинку. Одеса. Жара.
- Не пішли сьогодні на пляж. Треба завтра піти.
Аж завмираю.
- Міни ж, - кажу.
І мені розповідають, що можна ходити на «каміння в Аркадію, там поліція не ганяє». Мені розповідають, що є «волнорєз» і він «зупиняє міни».
- Так заборонено ж. Он в Грибівці чоловік теж думав, що скупається. Загинув.
- Ну так. У нас все ок. На каміннях можна засмагати. Вже немає сил від усього цього, - переповідає Зоя.

Жінка була вражена, тож навіть переуточнила, чи ні відкрили деякі пляжі. Однак як підтвердив Сергій Братчук, речник голови Одеської ОВА, звісно, що пляжі закрити. Купатися заборонено через небезпеку мін. На пляжах встановлені відповідні таблички.

Мені в цій ситуації щиро жаль одеських поліцейських, які в +35 вимушені ганяти наших довбойобів з пляжів. На яких установлені таблички: НЕБЕЗПЕЧНО МІНИ. Витрачається шалений людський і матеріальний ресурс. Щоденно. На що? На те, щоб змусити дотримуватися певних правил у військовий час?
Правила і інструкції пишуться кров‘ю. Мені б не хотілось, щоб наші «пляжники» в цьому пересвідчувалися самі, - робить висновок жінка.

Раніше ми писали, що на Одещині поруч здетонувала міна