В освіті слід впровадити програми з медичного права – депутат-пропозиціонер з Миколаєва Дмитро Січко

Cичко

Сучасна медична реформа, що впроваджується в Україні, виявила доволі важливий та проблемний аспект – це серйозна нестача висококваліфікованих юристів в сфері медицини та фармації, заявив депутат Миколаївської міської ради від ПП “Пропозиція”, декан юридичного факультету Чорноморського національного університету ім. П. Могили Дмитро Січко, коментуючи тему лікарської помилки, яку днями обговорювали члени ПРОпозиціонери Клубу.

Про це повідомляє "Горсовет" з посиланням на сайт партії "Пропозиція".

Починаючи з ліцензії на медичну практику, її правового супроводу і закінчуючи лікарськими помилками, конфліктами між пацієнтами і медичними установами, порушенням прав як лікарів так і пацієнтів – все це потребує юридичних знань та фахового медичного юриста, зазначив пропозиціонер. Сучасна класична юридична освіта в цілому дає непогану базу студентам, але системні знання та аспекти медичного права, на жаль, юристам та адвокатам доводиться здобувати вже в процесі практичної діяльності.

В Україні юридичні навчальні заклади все ж переорієнтовуються під потреби ринку праці. На рівні бакалаврату в університетах, в тому числі, на юридичному факультеті ЧНУ ім. П. Могили, викладається дисципліна “Медичне право”. Цей курс хоча і дає студентам базові знання, але, з моєї точки зору, кардинально не вирішує проблему нестачі кваліфікованих медичних юристів. На моє переконання, необхідне запровадження на освітньому ступені “Магістр” освітніх програм саме в сфері медичного права. А головне – залучити до викладання по цій програмі висококваліфікованих  юристів-практиків. Приклади саме таких освітніх програм в юридичних навчальних закладає в Україні є, і таку практику слід активно впроваджувати» – заявив миколаївський депутат від «Пропозиції».