В питанні безпеки і якості продуктів Держпродспоживслужба неефективна і має бути реформована – член політради ПП “Пропозиція” І.Фурсенко

fursenko8

Член політради партії “Пропозиція” і перший заступник керівника Всеукраїнської асоціації громад Іван Фурсенко взяв участь в онлайн-дискусії на тему “Сито і дешево або як нагодувати українців”, присвяченій безпеці, якості і вартості української продукції, повідомляє "Горсовєт" з посиланням на сайт "Пропозиції".

На думку пропозиціонера, ця галузь потребує серйозного державного регулювання. Однак Держпродспоживслужба з цим не справляється. Свого часу її створили з понад 17 різних інспекцій та служб. І нині вона охоплює те, що не можна об’єднати – починаючи з якості автомобільної гуми і закінчуючи безпечністю харчових продуктів.

Держпродспоживслужбу слід розділити, як мінімум, на 3 складових. Перша має бути пов’язана з продуктами харчування, друга – зі споживачами, її треба за міністерством економіки закріплювати. І третя, надзвичайно важлива складова, це санепідемлікарі. Бо видається дивним і нелогічним те, що в структурі Міністерства охорони здоров’я є головний санепідемлікар, але санепідслужба знаходиться в підпорядкуванні Міністерства економіки через Держпродспоживслужбу. Окрім того, низка експертів і ми, представники партії “Пропозиція”, виступаємо за надання повноважень з контролю за якістю харчових продуктів на місця. Успішний приклад – країни Європейського союзу, де давно контроль за безпекою харчів знаходиться, зокрема, у органів місцевого самоврядування. Це дозволяє швидко забезпечити місцевих жителів якісними продуктів харчування”, – висловив свою пропозицію Іван Фурсенко.