В Україні долари продаватимуть за новими правилами: що змінилось

dollar

Українські банки з 16 вересня продаватимуть валюту за новими правилами. Про це повідомляє “Наше місто” з посиланням на НБУ.

НБУ ухвалив рішення пом’якшити низку обмежень для того, щоб надати компаніям можливість погашати іноземні кредити, а українцям – легше купувати долари.

З 16 вересня під час розрахунку обсягу готівкової іноземної валюти, яку банк чи обмінник може продати на валютному ринку, враховуватимуться залишки коштів готівкової іноземної валюти, яка враховувалася в касі цих установ станом на 13 квітня 2022 року.

“Уповноважені установи здійснюватимуть операції з продажу клієнтам іноземної валюти у готівковій формі в межах суми, яка визначається як сума таких складників: сума залишків готівкової іноземної валюти на 13 квітня 2022 року; обсяг перевищення купівлі готівкової валюти над обсягом її продажів, 120% від обсягу купівлі безготівкової іноземної валюти у фізичних осіб”, – зазначають у Нацбанку.

Сума складників розраховується у доларовому еквіваленті, який обчислюється на підставі офіційного курсу гривні до іноземних валют, встановленого Національним банком України на дату такого розрахунку.