В Україні може з'явитися новий вид пенсії

пенсия 1140

На розгляді у комітетах Верховної Ради перебуває законопроект №8032 від 14.09.2022 «Про внесення змін до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» (з борців за незалежність України у ХХ столітті)».

Про це повідомило видання "На пенсії", передає Gorsovet.

Так, у законопроекті пропонується підвищення рівня пенсійного забезпечення осіб, які свого часу зазнали репресій з політичних чи релігійних мотивів у формі ув'язнення чи примусового безпідставного поміщення здорової людини до психіатричної установи. Статус таких людей визначено ухваленими раніше Законами «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» та «Про правовий статус та пам'ять борців за незалежність України у XX столітті».

Пенсію за особливі заслуги борцям за незалежність України пропонується встановити у розмірі 200% прожиткового мінімуму, визначеного для осіб, які втратили працездатність. Сьогодні цей прожитковий мінімум становить 2027 грн. Скільки таких людей в Україні достеменно невідомо. У записці пояснення до законопроекту вказується, що вони можуть бути від декількох десятків до декількох сотень.

Раніше ми писали про те, що 53 мешканці Дніпра звернулись за матеріальною допомогою для відновлення житла внаслідок ракетних ударів

Вони вдома: Україна повернула з полону ще 107 українських захисників