В Україні можуть побудувати танковий завод німецького збройного концерну

IMG_20230304_172252_787

Німецький збройний концерн Rheinmetall веде переговори про будівництво танкового заводу в Україні.

Про це заявив керівник компанії Армін Паппергер, повідомляє Spiegel.

За його словами, завод концерну може бути побудований в Україні приблизно за 200 мільйонів євро. Він міг би виробляти до 400 основних бойових танків типу Panther на рік. Переговори з українським урядом Паппергер називає "багатообіцяючими" і сподівається на рішення "протягом наступних двох місяців".

Концепт нового танка Panther Rheinmetall представив влітку 2022 року. Розробка на основі танка Leopard 2 буде найбільш зручною для країн, які вже мають на озброєнні Leopard. Україна, як відомо, вже отримала 4 таких танка від Польщі. 

Паппергер переконаний, що завод можна захистити від російських повітряних нальотів. 

"Захист за допомогою протиповітряної оборони не буде складним", - каже він.

Керівник Rheinmetall вважає, що для перемоги Україні потрібно від 600 до 800 танків. 

"Навіть якщо Німеччина відмовиться від усіх 300 танків Leopard 2, наявних у Бундесверу, цього все одно буде занадто мало", - каже Паппергер.

Наразі Rheinmetall випускає близько 250 танків.

"Ми працюємо на повній швидкості. Ми вже ввели в експлуатацію понад 40 бойових машин піхоти Marder, а до кінця року їх буде близько 100. З 50 танків Leopard 2A4 готові близько 30. Також є близько 100 старих моделей Leopard 1, з яких ми можемо відновити 88 машин", - повідомив керівник німецького концерну.

Паппергер вважає, що війна триватиме "ймовірно, роками". 

"Західні союзники надсилають туди достатньо зброї, щоб Україна могла захистити себе, але сьогодні українці не мають достатньо обладнання, щоб повністю відвоювати свою територію", - пояснив він.

За матеріалами "Європейської правди".