В Україні під час війни збанкрутував ще один банк

_118858742_hi067879046

Національний банк визнав неплатоспроможним АТ "БАНК СІЧ".Це другий український банк, який збанкрутував під час війни. Про це повідомляє Gorsovet.

НБУ зазначив, що БАНК СІЧ не сплатив процентів за користування кредитами рефінансування за липень поточного року. Наглядова рада та правління банку ухвалили рішення про їх несплату. Фінустанова порушила умови Генерального кредитного договору, який був підписаний між ним та Нацбанком.

У прес-службі НБУ повідомили, що їхні вимоги було виконано за рахунок цінних паперів, які перебували у заставі. Наголошено, що діяльність банку характеризувалася неефективною бізнес-моделлю, неякісною системою корпоративного управління та проведенням ризикових операцій, що підтверджується негативною динамікою нормативів капіталу та збитковою діяльністю фінустанови.

Стало відомо, що буде із коштами вкладників. Їм пообіцяли повернути їх у повному обсязі та з відсотками, які були нараховані наприкінці дня перед днем ​​початку процедури виведення банку з ринку. Гроші українців буде повернуто їм за рахунок Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у повному розмірі. Йдеться про суму 1229,7 млн ​​грн.

Нацбанк уточнив, що потрапляння БАНК СІЧ до категорії неплатоспроможних не вплине на стабільність банківського сектору України, який зараз "платоспроможний та стійкий".

Раніше ми повідомляли, що в Енергоатомі анонсували радикальну відповідь на спроби переключення Запорізької АЕС до російської енергосистеми