Для кого є робота в Україні під час війни

10021468

Ринок праці в Україні, незважаючи на війну та економічну кризу, продовжує відновлюватися повільними темпами. Кількість вакансій збільшується, проте залишається у рази менше, порівняно з довоєнним періодом. Про це повідомляє Горсовет.

Список затребуваних професій залишається майже незмінним. Винятком стали медики та фармацевти, які вперше за кілька років не потрапили до топ-10 професійних сфер з найбільшою кількістю вакансій. Ще більше вакансій на початку літа пропонують продавцям, касирам та менеджерам із продажу.

Найпростіше знайти роботу у Західних областях України, де в середньому на одну вакансію не більше двох кандидатів. Знизилася конкуренція у столиці, в середньому на одне робоче місце у Києві тепер претендують 6 осіб. Експертно-аналітичний центр кадрового порталу grc.ua досліджував стан ринку праці на початку літа.

Протягом кількох місяців війни десятка найбільш затребуваних фахівців майже незмінна. Є незначні зміни у збільшенні або, навпаки, зменшенні вакансій у деяких професійних галузях. Зокрема на початку літа більше вакансій розмістила на сайті grc.ua сфера продажу. Пропозиції для продавців, касирів, адміністраторів торгового залу, а також менеджерів з продажу у червні становлять 23,5% від усіх актуальних вакансій, - повідомляється на сайті grc.ua

вакансии

Найнижча конкуренція на початку літа на Івано-Франківщині – тут у середньому на одне робоче місце претендує один кандидат. Низька конкуренція також у Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях тут на одну вакансію загалом претендує не більше двох осіб.

У Києві та Київській області конкуренція у червні знизилася порівняно з травнем. Якщо наприкінці весни у столиці на одне робоче місце претендувало 9-10 осіб, то у червні у конкурсі на вакансію у середньому 6 осіб.

У Запорізькій та Харківській областях на початку літа спостерігається найвищий рівень конкуренції – 13-14 кандидатів на одне робоче місце.

Дані були отримані внаслідок аналізу бази вакансій та резюме кадрового порталу grc.ua у червні 2022 року.

Раніше ми повідомляли, що Відомі дніпряни закликають підтримати збір на 500 вантажівок для фронту