В Україні розпочинається нова хвиля ковіду, – головний санлікар Ігор Кузін

photo_2022-09-04_17-11-51

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін розповів про ситуацію із захворюваністю на коронавірусну хворобу в Україні.

Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на Укрінформ.

За його словами, наразі в Україні розпочинається нова хвиля ковіду.

Ми спостерігаємо початок зростання захворюваності, і це початок осінньої хвилі. Ми поступово реєструємо все більші показники щодо кількості хворих», - зазначив Кузін.

На його думку,  це очікувано, вже третій рік поспіль у вересні відбувається підвищення рівня захворюваності на COVID-19 і спадати він почне в березні-квітні, а може і на початку травня.

При цьому ключовим лишається показник госпіталізацій. Якщо раніше фіксували в середньому менше 1 тис. госпіталізацій за тиждень, то за останні декілька тижнів ця цифра зростає. За позаминулий тиждень це 2,6 тис., зараз близбко 3,1 тис. пацієнтів впродовж тижня госпіталізуються з діагнозом COVID-19.

Зараз дійсна рекомендація МОЗ — застосовувати другий бустер для літніх людей, для тих, хто має важкі супутні захворювання. Але найближчим часом скоріш за все буде ухвалено рішення про розширення другого бустеру на всіх.  Ми будемо рекомендувати і давати можливість робити другий бустер для всіх людей в залежності від їх бажання. Така опція буде надана, думаю, до середини вересня. Мова йде про те, що коли людина буде звертатися до пункту щеплення, то їй не відмовлять у вакцинації. Поки зараз можуть отримати другий бустер лише ті люди, які мають для цього медичні показання", - наголосив Кузін.

Раніше ми повідомляли, Ініціатива переднього краю повністю за українськими військовими - командир 98 батальйону ТРО "Дніпро".

Наслідки нічного обстрілу Нікополя. Фото