В Україні ввели в обіг нові гроші

f770fe948342d2edd059bef6e395ace9_w960

НБУ випустив нову пам’ятну монету номіналом 5 гривень.  Вона присвячена святу Дню Європи. Як виглядає монета, – розповість «Наше Місто» з посиланням на Національний банк України.

Національний банк України порадував українців новою пам’ятною монетою номіналом 5 гривень. Її присвятили Дню Європи, підкреслюючи єднання України з європейською спільнотою.

Монета «День Європи» виготовлена з нейзильберу та символізує спільні цінності України та ЄС, прагнення до мирного й процвітаючого майбутнього, а також солідарність у боротьбі за демократію та свободу. Її дизайн розробила художниця Наталія Фандікова.

На лицьовій стороні у центрі розташований стилізований тризуб, ліворуч від нього – офіційний гасло Європейського Союзу: «ЄДНІСТЬ У РІЗНОМАНІТТІ». Праворуч відображено квітковий орнамент, що символізує унікальну культуру України та її процвітання.

На зворотному боці на дзеркальному тлі розташовані абревіатури UA та EU, що переплітаються, утворюючи візуальний символ єдності. Під ними розміщено напис «ДЕНЬ ЄВРОПИ/EUROPE DAY», навколо якого виставлено 12 зірок, як на прапорі Європейського Союзу, що символізує цілісність, єдність та гармонію європейських народів.

 
Монету можна було придбати з 9 травня. З першого дня було доступно 25 тисяч штук, а також вона буде доступна для придбання 23 травня. Тираж становить 25 000 штук.

Монети також будуть доступні для придбання в банках-дистриб’юторах. Тираж становить до 50 тисяч штук.

За матеріалами Наше Місто.