В Україні з прилавків магазинів може зникнути туалетний папір

bumaga-tualetnaya-768x531-1

Існує ризик зупинки роботи Київського картонно-паперового комбінату (ККПК) у місті Обухів через масову мобілізацію чоловіків-працівників. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Заміна чоловіків жінками на виробничих лініях не є простим завданням. Деякі професії, наприклад, машиніст папероробної або картоноробної машини, потребують тривалого навчання, що може зайняти до п’яти років. Це навчання включає в себе проходження багатьох поетапних робіт, які нелегко освоїти за короткий час.

Наразі у лавах ЗСУ кожен 10-й співробітник Київського картонно-паперового комбінату (ККПК).

Деякі посади, на яких раніше працювали переважно чоловіки, вже зайняли жінки — вони пройшли спеціальне навчання. Проте, деякі посади й досі доступні лише чоловікам через специфічні вимоги фізичної витривалості та дотримання норм охорони праці.

Відсутність бронювання важливих працівників виробництва несе ризики всій Обухівській громаді — комбінат забезпечує велику частину доходів місцевого бюджету, у 2023 році податки від підприємства склали третину кошторису громади.

Треба зазначити, що комбінат є містоутворюючим підприємством Обухова (Київська обл.), тому призупинення діяльності комбінату загрожує не тільки зникненням з полиць кількох брендів, зокрема туалетного паперу «Обухів 65» а й важкими наслідками для цілої громади.

За матеріалами Наше Місто.