В Україні затвердили новий порядок виплат субсидій та пільг

dl-1

Кабінет Міністрів України затвердив новий порядок виплати житлових субсидій та пільг громадянам. Кошти будуть виплачуватися щомісяця до 5 числа. Про це говориться у ухвалі від 29 грудня 2023 року №1404, пише «Наше місто».

Як повідомляється, Мінсоцполітики є головним розпорядником бюджетних коштів для фінансування програми пенсійного забезпечення. Пенсійний фонд України є розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня та відповідальним виконавцем цієї програми.

Бюджетні кошти спрямовуються на три цілі:

  • Виплату житлових субсидій, які допомагають громадянам покривати витрати на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу.
  • Виплату пільг громадянам, які мають право на знижку на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу.
  • Виплату коштів додаткової підтримки громадянам, які проживають у сільській місцевості та мають право на знижку на придбання твердого пічного побутового палива.

Пенсійний фонд України перераховує бюджетні кошти для виплати житлових субсидій одержувачам у два етапи:

  • На рахунки, відкриті в уповноважених банках, – до 5 числа місяця, наступного за місяцем, за який нараховано житлові субсидії.
  • Через виплатні об’єкти (організацію, що здійснюю виплату та доставку пенсії та грошової допомоги, «Укрпошту») – до 25 числа місяця, наступного за місяцем, за який нараховано житлові субсидії, згідно з графіком виплати пенсії та грошової допомоги одержувачам.