В Україні з'явилося 2 онлайн-проєкта з популяризації туристичних місць Херсонщини

xhappy-people-768x512.jpg.pagespeed.ic.yYx2ddGbgW

Херсонський регіон поєднує в собі великий рекреаційний потенціал, цікаві природні об'єкти і екскурсійні маршрути, які для багатьох українців досі залишаються невідкритими. Привернути до них увагу допомагають сучасні онлайн-ресурси, створені ентузіастами медіа-галузі. Нещодавно в Україні стартувало відразу два таких проєкта - НМП «Арабатська Стрілка» і «TripMustGoOn», покликані зробити туристичну Херсонщину інформаційно відкритою.

Через коронавірус інтерес до внутрішнього туризму за останній рік значно збільшився. І українці все більше відкривають для себе унікальні природні куточки країни, а також висловлюють бажання відпочивати на вітчизняних курортах. Правда, реалізувати задуми вдається не всім. Багатьох відлякує відсутність адекватних джерел інформації про можливості відпочинку в тому чи іншому регіоні, усталена думка про поганий сервіс і, як не банально, думка про стан доріг, по яким доведеться подорожувати.

Потенційні туристи іноді просто не знають, куди можна вирушити, і на що подивитися. Про деякі об'єкти у них складено досить туманне уявлення або ж вони і зовсім не підозрюють про їх існування. У зв'язку з цим регіон видається їм малопривабливим з точки зору відпочинку. Отже, виникає велика потреба в популяризації місцевих курортів і природних пам'яток.

Арабатська Стрілка - детально і доступно

Більшість пересічних громадян знають про Арабатку не так вже й багато: омивається мілким і теплим Азовським морем, підходить для відпочинку з дітьми, поруч знаходиться Сиваш. А тим часом це тільки мала дещиця того, чим багатий курорт.

Тепер же дізнатися про всі його переваги, особливості відпочинку і лікувально-оздоровчі можливості можна на сайті проєкту Арабатка.UA. Нове туристичне інтернет-джерело включає близько 60 авторських статей про популярний курорт, стільки ж докладних оглядів житла, велику кількість фотоматеріалів і 27 веб-камер, які в цілодобовому режимі ведуть онлайн відеотрансляцію із узбережжя Азовського моря, Рожевого озера і знакових для рекреації об'єктів.

Основним організатором проєкту виступила редакція «Кирилівка.Укр».

У розгорнутих статтях детально описується море і пляжі на різних ділянках коси, особливості інфраструктури курортних районів, варіанти житла і можливості організації дозвілля, дається опис розважальних і природних об'єктів - аквапарку, дельфінарію, контактного зоопарку, термальних джерел, гліцеринового і Рожевого озер і багато іншого, а також вказуються способи проїзду в Генічеськ і на саму Арабатку.

arabatka-rozovoe-ozero-6

Проєкт «Арабатська Стрілка» націлений на подачу найактуальнішої і достовірної інформації. Всі текстові матеріали відрізняються енциклопедичністю і містять тільки перевірені факти. Контент на сайті постійно розширюється, а інформація регулярно оновлюється.

arabatka-istochniki-10-852x569

Подорож по Херсонській області має продовжуватися...

Під таким гаслом стартував другий масштабний проєкт, присвячений туризму краю. «TripMustGoOn» - це онлайн-путівник по найцікавішим і красивим місцям в Херсоні і області, створений за підтримки Херсонської ОДА та фонду USAID.

На сайті розповідається про найбільшу пустелю Європи, заповідні зони з незайманою природою, Гранд-Каньйон, маяки з більш ніж віковою історією, цілющі рапні озера і багато іншого. Також розміщено багато інформації, корисної для любителів активного відпочинку: вейкбординг, кайтинг і віндсерфінг, сафарі, катання на байдарках і яхтинг.

dunes-and-tree-768x512

Автори ресурсу в першу чергу ставили за мету ознайомити туристів з усіма визначними пам'ятками регіону, показати, чим вони цікаві і особливі, розповісти, які види відпочинку доступні, тому він насичений яскравими фото і дійсно якісними промо-відео.

Загалом, Херсонщині є чим дивувати відпочивальників з різними смаками та уподобаннями. Хочеться вірити, що нові медіа продукти допоможуть зробити внутрішній туризм національним брендом.