Варто розмежувати державні і релігійні свята - пропозиціонерка Демідова з Дніпра

demidova1-1024x538

Пропозиціонерка Наталія Демідова під час засідання ПРОпозиціонери Клубу висловила пропозицію щодо того, як держава і органи місцевої влади повинні забезпечувати мультикультурні потреби українських громадян.

Державні свята, визначені владою, мають бути святковими для всіх жителів країни. А от врахувати всі потреби національних і релігійних меншин центральна влада просто не в змозі, вважає депутатка від «Пропозиції». Повага і забезпечення їхніх інтересів мають проявлятися не лише на національному, а й на місцевому рівні, а також роботодавцями.

Місто Дніпро – багатонаціональне та мультиконфесійне. І ми, приміром, пишаємося тим, що вперше за 70 років міський голова Борис Філатов підписав меморандум з кримсько-татарським Меджлісом про передачу приміщення мечеті, де останні 70 років була спортивна школа. Ось де прояв толерантності і турботи про етнічні меншини. Що ж до вихідних днів, то Кодекс законів про працю чітко говорить, що за поданням релігійних громад, зареєстрованих в Україні, керівництво підприємств, установ, організацій надає особам, які сповідують відповідні релігії, до трьох днів відпочинку протягом року для святкування їхніх великих свят з відпрацюванням за ці дні», – наголосила пропозиціонерка.

Наталія Демідова також нагадала, що партія «Пропозиції» пропонує питання локальної культури, історії та політики пам’яті, що не суперечать законодавству України, виносити на місцевий референдум.