Важлива заява Yasno в Дніпрі: чи можуть нарахувати борг за світло, якщо у квартирі ніхто не проживає

Как изменятся платежки за электроэнергию от нового поставщика YASNO

Борги за електроенергію можуть збільшуватися, навіть якщо ніхто не проживає в квартирі або будинку. Однак існують способи уникнути цього.

Як накопичується борг


Коли в квартирі чи будинку немає жителів, показники лічильника часто залишаються непереданими. Без цих даних оператор електромережі змушений робити розрахунок на підставі середньодобового споживання і передає цю інформацію постачальнику електроенергії.

Постачальник використовує ці обсяги для розрахунку згідно з тарифами та виписує рахунок. Власник житла його не сплачує, адже вважає це помилкою і таким чином починають формуватись борги.

Що робити, аби не накопичувати борги


Енергетики рекомендують, щоб власники нерухомості щомісяця передавали орієнтовані показання лічильника. Наприклад, якщо в квартирі залишився працюючим холодильник або інша електрична техніка, то достатньо буде до останніх зафіксованих вами показань додавати 2-5 кВт·год і оплачувати їх.

Після повернення до оселі важливо зробити фотографію показань лічильника або запросити контролера для перевірки даних.

Передавання одних і тих самих показань лічильника щомісяця рекомендується навіть у випадку, коли всі електроприлади вимкнуті і не використовуються.

Коли потрібно передавати дані


Передавати показання лічильника необхідно за два дні до кінця місяця та протягом трьох днів наступного.

За матеріалами Наше місто.