«Вдячні місту про турботу, що наш будинок відновлять», — мешканка багатоповерхівки, де закінчують демонтаж квартир, зруйнованих через ворожий обстріл Дніпра 23 лютого

o_1i293p0s11ihqv5j1c1p1o631ctth

У Дніпрі на завершальному етапі демонтаж зруйнованих квартир у будинку ОСББ, який постраждав унаслідок ворожого обстрілу 23 лютого. За даними технічного експерта департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради, 4 квартири повністю зруйновані та 4 квартири в аварійному стані. Міська влада відновлюватиме постраждалий будинок.

«Два із чотирьох підʼїздів частково зруйновані. У двох під’їздах, які не постраждали, продовжують проживати люди. Комунікації туди підведені. У двох підʼїздах, які зазнали руйнацій, закінчують демонтаж верхніх поверхів. Йдеться зокрема про 9-й, 8-й та частково 7-й поверхи. Після цього буде детальна перевірка технічним експертом стану тримальних конструкцій. Далі вже розпочнемо відновлення квартир, тобто їх цілком відбудують. До кінця року плануємо усе зробити. Нині мешканці двох відселених підʼїздів отримують матеріальну допомогу від міста на винаймання житла. Відновлення будинку відбувається цілком коштом міського бюджету», — розповів начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Владислав Макарець.

За словами голови правління згаданого будинку ОСББ Галини Голубятникової, спочатку були проведені усі підготовчі роботи. Потім взялися до розбирання зруйнованих квартир.

«Моя на 9-му поверсі була — від неї нічого не залишилось. З травня почали розбір. Гарні темпи, бригади оперативно працюють. Дуже вдячні працівникам, які з розумінням ставилися: мешканців вцілілих квартир запускали винести речі. Зараз вже на завершальному етапі розбір. Далі відновлюватимуть будинок. Вдячні місту, що не полишили нас сама на сам з бідою і допомагають з усім. Із нетерпінням чекаємо на повернення до свого дому», — каже Галина Голубятникова.

Мешканка відселеної частини будинку Надія Колода додає: «Моя квартира вціліла, але її сильно затопило, через те, що тоді гасили пожежу. Зараз із сином і онуком винаймаємо квартиру. Місто щомісяця виплачує матеріальну допомогу на це. Дуже вдячні за таку поміч. Звісно, дуже очікуємо на повернення у своє житло. Вдячні, що місто потурбувалося і відновлює наш будинок!».