Верховний Суд не віддав головний офіс ПриватБанку у Дніпрі ексвласникам Коломойському та Боголюбову

thumbnail-tw-20190614122607-8907

Верховний Суд залишив у силі рішення суду апеляційної інстанції, яким пов'язаній з колишніми власниками ПриватБанку компанії «Океанмаш» було відмовлено у спробі скасувати право власності державного банку на будівлю головного офісу у Дніпрі.

Про це повідомила пресслужба Приватбанку, передає Gorsovet.

Відповідне рішення ухвалено у середу, 28 вересня, Касаційним господарським судом у складі Верховного Суду. 

Йдеться про будівлю вартістю понад 152 млн гривень, яка наразі використовується як головний офіс банку у Дніпрі, у якій працюють понад чотири тисячі співробітників фінустанови. 

Ця будівля перейшла у власність банку за три місяці до його націоналізації як предмет іпотеки для погашення кредитної заборгованості компанії, пов’язаної з колишніми власниками банку.

У 2016 році «Океанмаш» відповідним листом запевнив банк, що він погоджується передати офісну будівлю банку для недопущення збільшення заборгованості за кредитним договором.

Але у 2020 році компанія звернулась до суду з вимогою скасувати право власності банку на будівлю.

Після низки судових суперечок Верховний Суд поставив крапку у цьому питанні.

Цікаво, що в червні Коломойський та Боголюбов переконали Високий суд Лондона, що не можуть брати участь у засіданнях через війну в Україні.

Також У розпал війни в Україні бізнесмен Коломойський "знайшовся" на курорті Буковель у Карпатах. Там же 18 вересня Детективи НАБУ провели обшук, вилучили документи, гаджет і завантажили його вміст.