Ви розлюбите "Олів'є" та "Шубу": Топ-4 нереально смачних українських салатів
Салат "Олів'є" та "Шуба" - страви, знайомі багатьом з самого дитинства. Саме вони щорічно прикрашають наші святкові столи. Однак, чи актуальні вони в Україні зараз? І які аналоги української кухні можна використати замість звичних страв? Про це сьогодні розповість Gorsovet.
Нещодавно шеф-кухар Євген Клопатенко заявив, що любити "Олів'є" – значить чіплятися та шукати комфорт у своєму минулому.
Нам треба плекати і розвивати наше. Тільки так, - повідомив шеф-кухар Євген Клопотенко
Тож сьогодні, за порадою найвідомішого українського кухаря, ми вирішили дізнатися, якими саме українськими салатами можно замінити "Олів'є".
А підібрати найсмачніші рецепти для вашого столу нам допомогла Дніпровський кулінарний блогер Ірина Перехрест.
1.Салат з язиком
Цей салат буде приємною новинкою для багатьох ваших гостей, які ще попросять рецепт. Їх напевно ніжність самого м’яса та гармонія смаків, - каже Ірина
Інгредієнти:
- 1 яловичий язик
- 1 морква
- 2 лаврових листа
- 3 картоплі
- 3 солоних огірка
- 100-120 ст. л. оливок без кісточки
- 2 ст. л.майонезу
Приготування:
- Промийте яловичий язик під холодною водою та покладіть у сотейник з водою, щоб вона повністю його покривала.
- До язику додайте очищену моркву, 2 лаврових листа, сіль, перець. Доведіть до кипіння та варіть протягом години після запікання, але вогонь поставте на мінімум.
- Доки язик готується, необхідно відварити картоплю в «мундирах» протягом 30 хвилин. По готовності охолодіть її та наріжте кубика середнього розміру.
- Готовому язику потрібно охолонути. Покладіть його у холодну воду, можете додати лід, якщо є. Таким чином буде набагато легше зняти шкіру з язику.
- Холодний язик очистіть від шкіри, а потім наріжте дрібними кубиками і висипіть в одну ємність із картоплею.
- Поріжте оливки та солоні огірки дрібними кубиками.
- Перемішайте всі інгредієнти в мисці і заправте майонезом. Сіль та перець додайте за бажанням.
2.Салат із овочів "По-карпатському"
Свіжий салат із овочів із абсолютно новим та свіжим смаком. Крім гастономічного задоволення від цієї страви ви отримаєте багато користі для вашого організму, - коментує Ірина
Інгредієнти:
- картопля - 2 шт
- солодкий перець - 1 шт
- помідори- 3 шт
- морква - 1 шт
- цибуля ріпчаста - 1 шт
- корінь петрушки
- рис / перлова крупа - 150 г.
- масло
- сіль
Приготування:
- Картоплю очистити, нарізати дольками, на олії обсмажити до готовності.
- Моркву, лук і петрушку нарізати кубиками, пасерувати на олії, в кінці додати нарізані помідори і перець.
- Окремо з перлової крупи або рису відварити розсипчасту кашу.
- Перемішати овочі з картоплею і кашею, влити трохи бульйону і до готовності все згасити, подавати овочевий салат по-карпатськи в гарячому вигляді.
3.Яскравий рецепт салату "На весілля"
Салат із серії - рецепти салатів на весілля. Салат вийшов з яскравим, соковитим смаком, ситний і при цьому легкий, з найпростіших продуктів, але при цьому смачний, - каже Ірина Перехрест
Інгредієнти:
- Пшоно - 1 пакет
- Горбуша (консервована) - 1 бан.
- Сирок плавлений - 1 шт
- Кукурудза (консервована) - 5 ст. л.
- Часник - 2 зуб.
- Цибуля зелена (маленька) - 1 пуч.
- Сіль
- Майонез - 2 ст. л.
Приготування:
- У киплячу воду закидаємо пакетик золотого пшона, солимо і варимо 25 хвилин до готовності. Сирок натираємо на тертці.
- У глибоку миску викладаємо готове пшоно, кукурудзу і тертий сирок.
- Додаємо розім'яту на шматочки горбушу і 4 столові ложки маслянного соусу з-під горбуші.
- Солимо і перчимо до смаку, додаємо майонез, часник і зелену цибулю. Ретельно перемішуємо і наш салат на весілля готовий! Смачного
4.Салат “Красуня”
Салат дуже смачний та ніжний, всі інгредієнти добре поєднуються між собою. Якщо приготуєте, точно не помилитеся, гості просто люблять такий салат, - каже Ірина
Інгредієнти:
- куряче філе – 2 шт.
- печериці мариновані – 300 г
- картопля – 3 шт.
- морква – 1 велика або 2 середні
- свіжі огірки – 2 шт.
- червона цибуля – 1 шт.
- сир – 100 г
- майонез – 100 г
Салат дуже смачний та ніжний, всі інгредієнти добре поєднуються між собою. Якщо приготуєте, точно не помилитеся, гості просто люблять такий салат, -каже Ірина
Приготування:
- До готовності відварюємо моркву та картоплю, після остигання натираємо овочі на великій тертці.
- Мариновані гриби нарізаємо кубиком.
- Куряче м’ясо відварюємо до готовності, потім нарізаємо кубиком, червону цибулю дрібним кубиком. Сир натираємо на дрібній тертці.
- Викладаємо салат на тарілку шарами: картопля, майонез, куряче філе, майонез, червона цибуля, печериці мариновані, майонез, морква, майонез, сир.
- Майонез наносимо тонкою сіточкою за допомогою мішечка, щоб шари вийшли повітряні! Перед подачею салат потрібно прибрати на годину в холодильник.
Раніше ми повідомляли, як приготувати найсмачніший борщ за сімейним рецептом шеф-кухаря Клопотенка