Відключення води за борги: у Дніпрі визначено вартість відновлення водопостачання для боржників

1-2-24_dniprovodokanal-vidkliuchennia_rabochye_voter

Понад 718 млн грн заборгували за спожиту воду споживачі – фізичні особи в Дніпрі. Ще понад 126,6 млн грн складає заборгованість підприємств, установ, в т.ч. числі ОСББ та ЖБК. Сьогодні, 1 лютого, комунальне підприємство розпочало відключати за несплату споживачів, які заборгували значні суми. Нагадаємо, такую можливість постачальникам комунальних послуг по всій країні надав уряд, який 29.12.2023 року постановою № 206 скасував мораторій на відключення за комунальні борги та повернув нарахуванні пені, пише «Наше місто».

1-2-24_dniprovodokanal-vidkliuchennia_voter

Представники КП “Дніпроводоканал” провели перші відключення за борги в Індустріальному районі Дніпра. В одному з приватних будинків по вул. Мечетна (колишн.Оренбурзька) за воду не сплачували майже три роки. Накопичився борг близько 15 тис. грн. Боржникам кілька разів відправляли листи з попередженнями, зазначає Олексій Норець, начальник абонентської служби Індустріального району КП Дніпроводоканал, однак реакції не було.

Тож, представники комунального підприємства приступили до відключення. Фахівці відчиняють люк, перекривають ввідний вентиль подачі води на будинок. Після цього встановлюють пломбу. Якщо таку пломбу зірвати – підприємство надалі буде змушене демонтувати ділянку труби, по якій подається вода до будинку.

 

Продовження та інші Новини Дніпра читайте за посиланням.