Відновлення електропостачання може зайняти більше часу. Подробиці від Укренерго

1200 свет тариф электроэнергия_1

У п'ятницю, 16 грудня, на українські енергооб'єкти, за оцінками військових, ворог скерував близько 70 ракет. Це вже 9 цілеспрямована терористична ракетна атака росії на енергосистему України, повідомляє НЕК Укренерго, передає Gorsovet.

Основною ціллю знов стали магістральні мережі та об’єкти генерації. В результаті обстрілів в системі суттєво збільшився дефіцит електроенергії, який і до цього був значним, - йдеться у повідомленні компанії.

За даними Укренерго, внаслідок ракетних влучань найбільших уражень зазнали північний, південний, і центральний регіони країни. Там, де це вже можливо, ремонтні бригади оцінюють обсяг пошкоджень та розпочинають ремонтно-аварійні роботи.

Енергетики тримають ситуацію під контролем. Попри всі пошкодження та завдяки професійній роботі енергетиків в енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц, працюємо синхронно з європейською континентальною мережею.
Режим надзвичайної ситуації введено тільки для учасників ринку електроенергії, відповідно до вимог “Правил ринку електроенергії”. Він стосується виключно ринкових операцій, - додають енергетики.

Наразі по всій території України діє режим аварійних відключень.

Зважаючи на те, що це вже 9 хвиля ракетних ударів по енергетичних об’єктах, відновлення електропостачання може зайняти більше часу, ніж раніше. Пріоритетно електроенергія буде подаватись на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, об’єкти теплопостачання, очисні споруди, - кажуть в Укренерго.

ен

Нагадаємо, на Дніпропетровщини ракетними ударами зруйновані об'єкти енергетичної інфраструктури.