Відпочинок в Італії для дітей ВПО та захисників України

Без названия

Відпочинок без сирен і вибухів: Італійські благодійники та активна мешканка Дніпра об'єднали зусилля, щоб забезпечити українським дітям незабутній відпочинок за кордоном. Під опікою італійських сімей вони матимуть змогу насолоджуватися життям та відвідувати визначні історичні місця. Кіра, вимушена переселенка з окупованого Мелітополя, разом з іншими дітьми здійснює поїздку до Італії. Серед них не лише переселенці, але й діти тих, чиї батьки зараз захищають країну в лавах ЗСУ чи загинули за Україну. Ця подорож стане для них відпочинком від пережитих жахів війни, даруючи можливість насолоджуватися ковтком свіжого повітря.

Кіра розповідає: «Наш улюблений будинок розтрощили, де були гроші та речі. Я вже звикла, кожен день чути вибухи. Собака лякається і проситься додому через вибухи, будинок у біді, вимикають воду і тепло.» 

Це вже четверта подорож до Європи, яку організовано за допомогою благодійного фонду. Діти згадують про відпочинок у сонячній Італії із захватом і з нетерпінням чекають нових пригод.

Василиса каже: «Там було чудово, всім рекомендую. Там немає сирен, можна спокійно відпочивати»

«Ми жили в двоповерховому будинку. Їздили в аквапарк, зоопарк, ну і на море», — розповідає Оксана, яка їде до Італії.

«Там екологічно чисто, свіже повітря. Там дуже спокійно. Мені там не страшно відпочивати, я відчуваю підтримку від італьської родини і я там, як вдома», — каже Аня.

Ідея таких подорожей виникла у пані Ольги, коли вона разом з родиною виїхала за кордон на початку повномасштабної війни. Там вона познайомилася з представниками місцевого благодійного фонду, і до цієї ініціативи приєднався також благодійний фонд "Союз спортсменів світу", засновником якого є Сергій Самойленко, який висловив свою підтримку цьому проєкту

«В цей важкий час кожній українській родині важко, моя родина познайомилася з благодійним фондом «пуер», який працює понад 30 років і допоміг більш як 8 тисячам дітей з різних країн світу. Перша поїздка відбулася в березні 2023 року», — представниця благодійного фонду «Pyer» Ольга Огданська.

Благодійникам вже вдалося відправити на відпочинок до Італії понад 120 дітей з Дніпропетровської, Запорізької, Донецької та Чернігівської областей. 

За матеріалами Дніпро ТВ.

.