Викладачка у реанімації: у Дніпрі почали перевірку мовного конфлікту в медичному університеті

reanimatsiia

Нещодавно у соцмережах з’явилася інформація, що у Дніпрі викладачка медичного університету, нібито, вимагала від своєї студентки відповідати російською мовою. Ситуація зацікавила Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Він написав про це у своєму Telegram-каналі, пише «Наше Місто».


Представник Омбудсмена у Дніпропетровській області Михайло Карпенко здійснив візит до навчального закладу та поспілкувався зі студентами, викладачами та ректором. 

«Зі сторони викладачки, можливо, було порушення. Тому до неї, можливо, буде застосоване дисциплінарне стягнення за рішенням комісії. Зі сторони інших учасників дискусії були прояви мови ворожнечі та цькування до викладачки: ситуація набула такого масового розголосу, що жінку забрала швидка під час занять й вона зараз у реанімації», – написав Дмитро Лубінець.


Омбудсман України відзначив, що він засуджує дискримінацію учасників освітнього процесу, але й засуджує мову ворожнечі.

«Звичайно, що якщо є порушення – винний має понести покарання. Але має бути соціальна справедливість! Адже порушення однієї людини – це не привід для узагальнення та подальшого цькування», – підкреслив Лубінець.


Він додав, що потрібно бути взаємоввічливими й реагувати на порушення з холодною головою.

skryn-unyver-ombudsmen-612x662