Виплати пенсіонерам під час війни: яку допомогу отримують літні люди

В Украине увеличили пенсионный стаж: кто не сможет выйти на пенсию

Які виплати отримають літні люди під час війни. Під час військового стану влада провела планову індексацію пенсій – з 1 березня вони в середньому збільшилися на 14%, передає Горсовет з посиланням на today.ua.

У Мінсоцполітики повідомили, що середній розмір підвищення виплат становив 380 грн, їх уже отримали близько 10 млн українців.

 Пенсійний фонд у травні перерахував виплати працюючих пенсіонерам, які отримали перерахунок або вийшли на пенсію до 1 квітня 2020 року. У червні вони отримають підвищені пенсії та доплати за два попередні місяці – травень та квітень.

З 1 липня в Україні буде проведено автоматичне підвищення пенсій, пов'язане зі збільшенням прожиткового мінімуму.

Які виплати чекати:

надбавки за понаднормовий стаж;
підвищення мінімальних пенсій для інвалідів війни – до 600 грн;
підвищення пенсій ветеранам праці та учасникам війни;
підвищення держдопомоги на догляд за самотніми пенсіонерами віком від 80-річного віку - до 810 грн.

Пенсіонери, які вимушено залишили свої будинки

Пенсіонери України, які вимушено залишили свої будинки та отримали статус внутрішньо переміщених осіб, мають право на виплату 2000 грн.

Додаткова допомога не впливає на загальний розмір пенсії – виплати є додатковим спообом підтримки вимушених переселенців. Пенсіонерам зі статусом ВПО також доступна допомога міжнародних організацій.

Нагадаємо, раніше ми писали У Дніпрі активізувались оси розміром із сірникову коробку (Фото) Знайшли 14-річну Лілю, яку майже 2 доби розшукували в Дніпрі та області