Вісім років тому у Дніпрі стався землетрус

земл

Вісім років тому, 22 листопада 2014-го, у Дніпрі стався досить відчутний землетрус. Як з'ясувалося до нашого регіону докотилася сейсмічна хвиля від землетрусу, який стався за 20 хвилин до цього у Румунії, повідомляє Gorsovet.

Мешканці Дніпра відчули землетрус 22 листопада 2014 року приблизно о 21:15. Люди почали ділитися враженнями у соцмережах. Трясло практично у всіх районах міста. Поштовхи тривали близько хвилини. Зауважимо, що поштовхи також відчувалися і в інших містах України. Наприклад, в Одесі, Миколаєві, Херсоні, Запоріжжі, Кривому Розі, Кіровограді, Вінниці, Хмельницькому, Тернополі, а також незначні коливання спостерігалися у Києві. У деяких квартирах гойдалися люстри, дзвенів посуд й навіть здавалося, що рухаються перекриття. Але минулося без руйнувань.

Відомо, что в Румунії магнітуда в епіцентрі землетрусі складала за одними даними 5,3, а за іншими - 5,7 балів за шкалою Ріхтера. Епіцентр підземних поштовхів, які відчувалися й у сусідній Молдові, знаходився у регіоні Вранча у Карпатах на глибині 39 кілометрів.

Нагадаємо, у Дніпрі визначаються з місцями для продажу новорічних ялинок.