Влада має створити умови для вітчизняного виробника, щоб він став конкурентним – пропозиціонер з Бердичева Артур Іваненко

Иваненко

Депутат Бердичівської міської ради від “Пропозиції” Артур Іваненко озвучив свої пропозиції щодо балансу між вітчизняним та імпортним продуктом для досягнення економічної безпеки країни. На його думку, завдання для місцевої влади – створити всі умови для вітчизняного виробника. Для центральної – захистити його інтереси на законодавчому рівні та сприяти експорту продукції.

Про те повідомляє "Горсовет" з посиланням на сайт партії "Пропозиція".

Україна має розвивати виробництво власної готової продукції з високою доданою вартістю. Якщо говорити про сільське господарство, то йдеться про харчі, готові до споживання. Це створить передумови для розбудови громад, вважає пропозиціонер:

Для людей це означатиме створення нових робочих місць; для громади – збільшення надходжень в бюджет, які можна інвестувати в інфраструктурні проекти. І тут вже не так важлива ціна продукту, який буде вироблятись, як його якість. Щоб його хотіли купити як в Україні, так і за кордоном. А ще надактуально – гідна заробітна плата і економічні передумови розвитку підприємства. Це спільне завдання бізнесу і місцевої влади. Завдання для центральної влади – захистити інтереси українського виробника на законодавчому рівні та сприяти експорту продукції. Це піднімає авторитет держави, розширює вектор впливу на міжнародній арені. Це єдиний вірний шлях для країни бути незалежною від імпорту в різних галузях економіки та гарантувати своїм громадянам зростання купівельної спроможності. А далі все просто: людина вирішить сама, що їй купувати“.

На думку Артура Іваненка, для поштовху цих процесів держава може застосовувати тимчасові протекціоністські заходи. А після досягнення економічного результу, все регулюватиме вільний ринок і конкуренція. Це і, власне, точки зростання, які визначила для себе партія “Пропозиція”.