Волонтери Дніпра допомагають українським військовим, теробороні та переселенцям

8

Волонтери Дніпра згуртувалися задля допомоги українським військовим, бійцям територіальної оборони та переселенцям. По усьому місту розгорнули десятки опорних пунктів. Там формують армійські аптечки, плетуть маскувальні сітки, збирають теплі речі.

Про це повідомляє Горсовет з посиланням на пресслужбу ДніпроОДА.

Наша робота злагоджена, логістично вибудувана. Кожен відповідає за свій напрямок. Координатори мають помічників-волонтерів. Дуже бізнес міста допомагає. Фінансово й продукцією. З-за кордону підтримка надходить. Мешканці також небайдужі. Приносять все, що можуть. Від води й вологих серветок до ліків», – розповіла координаторка волонтерського штабу Дніпра Юлія Дмитрова.

1

Вона додала, що спочатку штаб займав два поверхи, нині вже чотири. По усьому місту працюють декілька десятків опорних пунктів. Відкривають додаткові склади для гуманітарних вантажів. Сотні водіїв на своїх автівках розвозять допомогу.

Серед волонтерів – художники й спортсмени. Одна з них, Яніслава Кротенко – професійна хокеїстка.

Вже збилася з ліку, який я день тут знаходжуся. Одягаємо наших бійців, щоб їм було тепло. Любимо їх, поважаємо, чекаємо із перемогою. Дуже радує, що усі люди настільки об’єдналися. Ми сильні, бо ми українці», – сказала Яніслава Кротенко.

4

Працюють майже цілодобово сотні людей. Вздовж коридору – масово плетуть маскувальні сітки.

ава

Сьогодні перш за все підтримуємо наших захисників. Робимо все, що можемо. Впевнена, ми вистоїмо. Готуємо заготовки для маскувальних сіток для наших хлопців. В нас шикарна команда дівчат», – сказала волонтерка Людмила.

Підприємиця Анастасія разом із чоловіком привезла ковдри та подушки. Каже, має магазин постільної білизни, тож вирішила допомагати. Запевняє, їхня родина допомагатиме ще.

6

Мої друзі зараз і Харків, і Київ боронять. Я також не можу сидіти, склавши руки. Прийшов сюди допомагати. На мені вантажні роботи. А ще я координую людей», – розповів волонтер Сергій.

7

Вже два тижні Україна протистоїть військовій агресії Росії. Країна-окупант вторглася до нашої держави вранці 24 лютого.

Раніше ми повідомляли, Підприємства Укроборонпрому потребують спеціалістів: ви можете допомогти.