Вони будують життя з нуля: як Дніпро допомагає переселенцям

photo_2022-08-09_13-37-46

З перших днів повномасштабного наступу Дніпро став центром допомоги і гуманітарним хабом для всіх, хто тікає від жахів війни і так званого «руського міра», передає Gorsovet.

У волонтерських центра допомогу отримують діти, дорослі та навіть чотирилапі переселенці. Тут, у штабі, можна не лише отримати одяг, засоби гігієни чи їжу, просто поспілкуватись та психологічно відпочити. А ще видають продуктові набори: мука, крупи, макарони, консерви та інші смаколики… Щодня гуманітарку отримують більше сотні родин.

Гуманітарна допомога суттєва. Це десятки тонн таких необхідних речей, а також тисячі медичних матеріалів та більше 24 тисяч упаковок продуктів харчування.

photo_2022-08-05_18-24-29

Волонтер Роман Голобутовський підкреслює, що наша область прийняла вже дуже багато вимушених переселенців.

photo_2022-08-09_13-18-01

На сьогоднішній день Дніпропетровщина прийняла близько 330 тисяч вимушених переселенців. Половина з яких зупинилась у місті ДніпроЛюди потребують нашої підтримки -- як волонтерів, так і благодійних фондів, — зазначає Роман Голобутовський,-  Цього разу ми зібрали 20 тонн найважливішого вантажу та відправили до міської ради Дніпра та штабу “Ми вдома” благодійного фонду “Опікунська рада”.

photo_2022-08-09_13-37-40

Майже кожен, хто відвідує волонтерські центри, буквально будує життя з нуля. У кожного з цих людей своя доля, своя трагедія. Нині нашої допомоги потребують вимушені переселенці зі сходу нашої країни. А приходить гуманітарка із заходу.

Вони записуються в чергу, і ми їх приймаємо. Ми питаємо, що потрібно, а вони можуть вибрати в нас одяг — він весь розставлений, розкладений за категоріями. Видаємо продукти. Великий пакет — це на сім’ю від 3 осіб, маленький — на 1-2 особи. Ми маємо візочки, підгузки, дитяче харчування, баночки. Будь-які дитячі штучки, пляшечки чи пустушки», — пояснює Юлія Мельниченко, волонтерка пункту видачі.

Отримати набір допомоги у Дніпрі  можна по буднях з з 11:00 до 16:00 за адресою: вул, Космічна 49б.

Раніше ми писали, У Дніпрі перевіряють повідомлення про мінування будівлі міськради.

Дніпро починає видавати вантажівки для військових: Корбан розповів, куди поїдуть насамперед.