“Вони думають, що це ігри, а ми працюємо над м’язами”: процес реабілітації в дитячій лікарні у Дніпрі

detskaya-nevrologiya

Реабілітація у форматі ігор. Інтерактивний підхід до лікування у дитячій лікарні Дніпра допомагає позбавити малечу страху перед процедурами. 

Еммануїлу 4 роки. Про діагноз родина дізналась, коли хлопчику не було ще й року. З тих пір регулярно проходять реабілітацію.

“У 7 місяців нам поставили діагноз: вроджений порок розвитку головного мозку. В нього не функціонує ліва сторона, тому ми її повністю розробляємо самостійно”, – каже мама Еммануїла Софія Саранча.
У лікарню приїздять регулярно. Тут проходять 10-ти денний курс. У середньому 7 процедур щодня. Софія каже, результат помітно і сину подобається.

“Зараз можемо ходити, і він став більше діяти лівою рукою і ніжкою. Дуже сильно полюбляє Олександра, і коли до нього біжить: “Це мені хочеться цей синій шар”, оце його прям. І дуже сильно сподобався басейн. Його майже неможливо з нього дістати”, – сказала Софія.
Поруч у кабінеті ерготерапії працює над дрібною моторикою Уляна. Радість та зацікавленість дівчинки спеціалісти пояснюють ігровим підходом до процедур.

“Вони з радістю до нас приходять, бо у нас дуже багато таких методів лікування, що вони абсолютно не розуміють, що їх лікують. Вони думають, що з ними бавляться. Комп’ютерні ігри, вони думають, що це ігри, але ми впливаємо на певні м’язи, групи м’язів”, – зазначила лікарка фізичної та реабілітаційної медицини Олеся.
У лікарні приймають дітей віком від 1 місяця до 18 років.

“Здебільшого це опорно-рухові проблеми, але їх причини можуть бути зовсім різні. Це стосується неврологічних, психіатричних, травматологічних, ортопедичних пацієнтів та інших”, – наголосила Олеся.
Також працює водолікарня з басейном, що є одним із найдієвіших методів реабілітації дітей з проблемами опорно-рухового апарату та після травм.

За матеріалами ДніпроTV.