«Вони працюють дуже добре, і без вихідних»: мешканці вдячні місту за ремонт аварійного двору біля найдовшого будинку Дніпра

photo_2023-11-13 13.41.40

Комунальники міста Дніпра продовжують виконувати ремонтні роботи у дворі, розташованому біля найдовшого будинку міста, відомого як "Китайська стіна". Ця ініціатива виникла від скарг місцевих мешканців, які виразили непокій щодо аварійного стану доріг та тротуарів. Звертаючись до мера, вони вказували, що стан доріг був катастрофічний. Роботи з ремонту спрямовані на поліпшення цієї ситуації.

 

«Тут були ями, через які ми постійно спотикались. Крім цього, після рясних дощів тут стояла вода у калюжах. Нині ані ям немає, ані води. От навіть нещодавно пройшов дощ – і в нас сухо. Тож ми дуже раді, що нам нарешті зробили новеньку дорогу та тротуари», – прокоментувала місцева мешканка Наталя Клімова.

 

70-річний Михайло Олексійович, який проживає в одному з будинків у цьому дворі протягом останніх 35 років, поділився, що за цей період вперше він спостерігає такий великий обсяг робіт та наявність багатої техніки та комунальників. Це стає першим на його пам'яті масштабним та комплексним оновленням двору.

 

«Стільки я років тут мешкаю і стільки ж ніколи тут не робили дорогу капітально. Лише латали ями. Нині дуже чудово, що нам нарешті роблять дорогу, ви бачите своїми очима, як тут стає гарно. Хлопці працюють і в суботу, і в неділю, швидко та якісно. Ту ділянку, яку вже відремонтували, я випробував на велосипеді. Хоч сьогодні багато хто каже, що всі гроші потрібно на ЗСУ, але ми і хвилюємось за хлопців, проте тут теж треба, аби було гарно і аби було як проїхати тим же швидким», – прокоментував місцевий мешканець Михайло Балицький.

 

Наразі проводяться роботи біля будинку на проспекті Героїв, 12, які включають встановлення бордюрного каменю, ремонт тротуару та облаштування зони перед під'їздами. Попередньо комунальники вже виконали комплексне оновлення як дороги, так і тротуарів у дворах будинків за адресами проспект Героїв № 14-А, № 18, № 18-А, № 4 та № 6. Також було проведено ремонт під'їзної дороги до амбулаторії.

 

«Біля будинку № 12 ми розпочали роботи близько місяця тому і тут ремонтуємо підпірні стінки завдовжки 248 погонних метрів, замінимо 11 тис. кв. м асфальту та 5,5 км бордюрного каменю. Нині тут працюють три бригади, кожна з яких розпочала роботи з кінців будинку та таким чином завершать роботи десь посередині. У цілому це дуже великий двір і тут дуже багато людей мешкає – усі вони потребують комфортного переміщення, також не менш важливим є і якісний проїзд для спецтранспорту – це і швидкі, і ДСНС тощо. Тож роботи ми проводимо комплексно, тобто не лише замінюємо асфальт, а й розширюємо саму дорогу, облаштовуємо додаткові паркувальні кишені та майданчик під сміттєві баки», – прокоментував начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов.

 

Роботи з ремонту цього двору вже виконані на 40 %. У цілому їх планують завершити до кінця листопада, але якщо погода дозволятиме комунальникам працювати.

 

Довідка: комунальники ремонтують дороги, двори та проспекти, на стан яких нарікають містяни. Часто на таких ділянках поєднують одразу декілька видів робіт – наскільки це можливо в умовах великої війни. Так на просп. Героїв, біля найдовшого в місті будинку, відомого як «Китайська стіна», оновлюють не лише дорогу і тротуари, а й вуличне освітлення, зливову каналізацію, а також вводи холодного постачання, вже виконали заміну мереж теплопостачання з підземного прокладання на надземне.