Ворог намагається просуватися в напрямку Запоріжжя, але йому це погано вдається

летит

Ситуація щодо російського вторгнення в Запорізькій області станом на 25 квітня 08 годину ранку, 61 доба. Про це доповіли в Запорізькій військовій адміністрації, передає Горсовет.

Противник готується до наступу. Окупаційні російські  війська зібрали багато техніки та особового складу на ділянці лінії фронту  Велика Новосілка - Новодарівка - Малинівка. Ворог намагається просуватися в напрямку Запоріжжя, але йому це погано вдаєтсья, відтак розташування сил на фронті не змінилося. Однак при цьому українські воїни мають значну перевагу - вони на своїй землі і мають надзвичайно високу мотивацію. 

Вчора окупанти здійснили штурмові дії з району Гуляйполя у напрямку населеного пункту Времівка, зазнали втрат та відійшли на раніше зайняті позиції. Окрім цього, провели активні обстріли в районі Оріхова.

Також були обстріли за наступними напрямками: Гуляйпільське, Новоданилівка, Кам’янське, Григорівка, Времівка, Новоіванівка, Мала Токмачка, Малинівка, Павлівка, Малі Щербаки, Червоне, Ольгівське, Темирівка, Залізничне, Оріхів, Гуляйполе, Новопіль, Полтавка та Новоандріївка. Про це повідомляють Сили оборони Запорізького краю

З міста Запоріжжя направлено гуманітарну евакуаційну колону до Маріуполя. До села Кам’янське Василівського району, внаслідок несприятливих погодних умов, гуманітарна колона не змогла самотужки проїхати розмиту ділянку дороги поблизу зруйнованого мосту. Підрозділи ДСНС, за допомогою техніки підвищеної прохідності, витягнули автобуси та автомобілі швидкої медичної допомоги на тверду ділянку дороги, після чого вони продовжили рух. О 18 год. 58 хв. зв'язок з колоною був втрачений. Остання точка, в якій відбувся зв’язок,  -25 км. до селища міського типу Мангуш Донецької області.

Запоріжжя продовжує  готуватися до оборони. Патрульна поліція та поліція охорони виконують завдання із забезпечення громадського порядку. За вчорашню добу і ніч було затримано сорок одного громадянина, які свідома порушували правила комендантської  години. Серед порушників 34 чоловіки та 7 жінок. До регіональних територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки спрямовано 18 затриманих, їм вручино  повістки. 

Українські захисники та захисниці тримають оборону і завдають ворогу значних втрат. Вірте Силам оборони Запорізької області, які роблять свою роботу. Бо життя переможе смерть, добро переможе зло, Україна переможе росію!

Нагадаємо, раніше ми писали Розпочався третій місяць війни. Ніхто не знає, коли вона закінчиться, - Лукашук